Делегація України бере участь у 55-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL)

В період з 4 по 7 грудня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, делегація України на чолі з представником Державної служби фінансового моніторингу України бере участь у заходах в рамках 55-го Пленарного засідання Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).
До складу української делегації увійшли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України, Національного банку України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Державної служби фінансового моніторингу України та Державної фіскальної служби України.
Слід відмітити, що однією з головних тем на вказаному засіданні є розгляд проекту звіту України за результатами п’ятого раунду взаємної оцінки MONEYVAL.
Крім того, під час 55-го Пленарного засідання MONEYVAL представники України беруть участь у розгляді наступних питань:
- розгляд календаря заходів MONEYVAL на 2018 рік;
- обговорення презентації Секретаріатом щодо окремих викликів та відповідної практики міжнародних та національних судів «Міжнародні стандарти та основні права боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму»;
- інформування про ініціативи з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в державах та територіях MONEYVAL;
- розгляд ініціатив у сфері ПВК/ФТ від інших міжнародних інституцій;
- вибори складу Президії (Голови, двох заступників Голови та ще одного члена Бюро);
- розгляд доповідей про прогрес юрисдикцій MONEYVAL в рамках процедур виконання вимог;
- заслуховування нової методології Ради Європи щодо Національної оцінки ризиків;
- обговорення Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму (CETS No. 198).

Довідково:
У березні-квітні 2017 року в Україні перебувала виїзна місія MONEYVAL в рамках 5-го раунду взаємних оцінок.

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua