Делегація України бере участь у 54-му Пленарному засіданні Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL)

У період з 25 по 28 вересня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, делегація України на чолі з представником Державної служби фінансового моніторингу України бере участь у заходах в рамках 54-го Пленарного засідання Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL).
Під час 54-го Пленарного засідання MONEYVAL представники України візьмуть участь у розгляді організаційних питань (правил, процедур і процесів), пов’язаних з поточною діяльністю Комітету, зокрема в частині організації моніторингу країн-членів, розгляду проектів звітів, а також обговоренні підготовлених напрацювань, зокрема в частині:
- розгляду презентації виконавчого директора Базельського інституту з питань державного управління «Базельський індекс боротьби з відмиванням грошей (AML): інструмент, що дозволяє оцінити ризики ВК/ФТ країни»;
- заслуховування доповіді Секретаріату щодо червневого засідання FATF та довідника FATF, який надає практикам інформацію про те, як надсилати запити іноземним країнам для застосування цільових фінансових санкцій;
- заслуховування інформації про ініціативи з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в державах та територіях MONEYVAL;
- розгляду інформації від Європейського Союзу: Європейська комісія та Генеральний Секретаріат;
- презентації інформації щодо ініціатив у сфері ПВК/ФТ від інших міжнародних інституцій;
- розгляду питань, пов"язаних із Конвенцією Ради Європи про відмивання, пошук, вилучення та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму тощо.
 
Довідково:
Україна є членом MONEYVAL з 1997 року. Мета Комітету полягає у формуванні в державах ефективних систем по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Комітет проводить взаємні оцінки держав щодо всіх відповідних міжнародних стандартів в правовій, фінансовій та правоохоронній сферах. Звіти MONEYVAL містять докладні рекомендації з питань збільшення ефективності національних режимів по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також можливості держав здійснювати міжнародне співробітництво в цих  сферах.
У березні-квітні 2017 року в Україні перебувала виїзна місія MONEYVAL в рамках 5-го раунду взаємних оцінок.
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua