Делегація Держфінмоніторингу України бере участь у 22-му Пленарному засіданні Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки, що проходить 1-6 червня п.р. у м. Ліма, Перу

В період з 1 по 6 червня п.р. в м. Ліма, Перу, делегація Держфінмоніторингу України бере участь у 22-му Пленарному засіданні Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки.
В рамках 22-го Пленарного засідання Егмонтської групи відповідно до попередніх домовленостей підписано угоди щодо обміну інформацією у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму з підрозділами фінансової розвідки Гернсі (Коронне володіння Великобританії) та Ліванської Республіки.
Водночас, в ході Пленарного засідання проходять двосторонні переговори з ПФР Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Швейцарії, Австрії та Латвії щодо виявлення і повернення в Україну активів колишніх високопосадовців.
При цьому в рамках 22-го Пленарного засідання Егмонтської групи підрозділи фінансових розвідок 132 країн світу обговорюють та визначають питання щодо найбільш ефективного обміну інформацією між підрозділами фінансових розвідок; роль та можливості підрозділу фінансової розвідки у пошуку та поверненні активів, одержаних злочинним шляхом; переваги та механізми двостороннього та багатостороннього обміну інформацією та інші питання.
Крім того, Делегація Держфінмоніторингу України бере участь у засіданні Егмонтського Комітету, Робочих груп Егмонтської групи, а також в семінарі «Роль ПФР у боротьбі з корупцією та поверненні активів».
Довідково:
Егмонтська група підрозділів фінансової розвідки – це міжнародна організація, яка нараховує 132 члени, які підключені до єдиної захищеної мережі обміну інформацією між підрозділами фінансових розвідок світу. Членство в Егмонтській групі є однією з вимог рекомендацій FATF.
Держфінмоніторинг України є членом Егмонтської групи з 2004 року.
Більш детальна інформація про Егмонтську групу доступна на сайті
www.egmontgroup.org



Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua 
www.fiu.gov.ua