Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Травень 2022 року)

Міжнародні санкції проти російської федерації

 

 

 

 

 

 

Правоохоронним органом Італійської Республіки було заморожено активи на суму 146 мільйонів євро, що належать Superjet International, спільному підприємству російської компанії Sukhoi та Leonardo. Читати детальніше (англ.)

Країни Європейського Союзу повідомили про заморожування близько 23 мільярдів євро активів російського Центрального банку. Читати детальніше (англ.)

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації  в Україну, Федеративна Республіка Німеччина заморозила майже 143 мільйони євро російських активів олігархів та інших осіб, які потрапили під санкції ЄС. Читати детальніше (англ.)

У Нідерландах, відповідно до Звіту координатора з реалізації санкцій проти РФ, заморожено понад 640 мільйонів євро російських активів, банками зупинено фінансові операції на 425 мільйонів євро, а серед утриманого майна – шість літаків та 24 судна російських і білоруських громадян. Читати детальніше (англ.)  

Президент Єврокомісії заявила, що ЄС вивчає шляхи використання заморожених активів російських олігархів для відновлення України. Читати детальніше (англ.)  

Антилегалізаційні новини

Комісією з цінних паперів і фондових бірж США оштрафовано Wells Fargo Advisors, дочірню компанію банківського гіганта Wells Fargo & Company, на суму в 7 мільйонів доларів США за обвинуваченнями у порушеннях, пов’язаних з відмиванням коштів, зокрема за неподання звітів про підозрілу діяльність. Читати детальніше (англ.)

Провідну юридичну фірму Бермудських островів Conyers Trust Company (Bermuda) Limited оштрафовано на 2,1 мільйона доларів США за недотримання законодавства щодо боротьби з відмиванням коштів, зокрема в частині заходів належної перевірки. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

Егмонтською групою підрозділів фінансової розвідки опубліковано Публічний документ: Повернення активів – роль ПФР. Читати детальніше (англ.)

ПФР Канади (FINTRAC) опубліковано Нелегальна банківська діяльність через незареєстровані установи з надання грошових послуг. Читати детальніше (англ.)

MONEYVAL опубліковано Звіт про діяльність за 2021 рік. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

У Державі Ізраїль поліція заарештувала 21 особу, які підозрюються у причетності до ймовірного податкового шахрайства та схеми відмивання коштів на суму 145 мільйонів доларів США. Читати детальніше (англ.)

У США дев’ятнадцять осіб було заарештовано за обвинуваченнями в участі у комплексній схемі відмивання коштів з метою легалізації 6 мільйонів доларів США колумбійських картелів, одержаних від продажу наркотиків. Читати детальніше (англ.)

У Великобританії чоловіка було заарештовано за обвинуваченням в участі в операції з відмивання коштів на суму 266 мільйонів фунтів стерлінгів. Читати детальніше (англ.)

Кримінальним судом Абу-Дабі (ОАЕ) засуджено 79 осіб до позбавлення волі на строк від 3 до 15 років, з конфіскацією майна та подальшою депортацією, за обвинуваченнями в організації масштабної схеми з шахрайства та відмивання коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

Спеціальним кримінальним судом у м. Дублін (Ірландія) колишнього солдата було засуджено за обвинуваченнями в членстві у терористичній групі «Ісламська держава» (ІД). Читати детальніше (англ.)

В Індії чоловіка було засуджено до довічного позбавлення волі за обвинуваченнями у фінансуванні терористичної діяльності у штаті Джамму та Кашмір. Читати детальніше (англ.)