Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Липень 2022 року)

Міжнародні санкції проти російської федерації

 

 

 

 

 

 

Азіатсько-Тихоокеанська група по боротьбі з відмиванням коштів (APG) припинила співпрацю з РФ. Читати детальніше (англ.)

Британія та Європейський Союз розширили санкції проти Росії у відповідь на вторгнення в Україну. Читати детальніше (англ.)

У відповідь на продовження агресивної війни Росії проти України Рада Європейського Союзу прийняла нові заходи, спрямовані на посилення існуючих економічних санкцій проти Росії, удосконалення їх виконання та підвищення ефективності. Читати детальніше (англ.)

На Німеччину, Францію, Ірландію та три інші країни Європейського Союзу припадає майже всі 13,9 мільярдів євро (14 мільярдів доларів) російських активів, які були заморожені в 27 країнах ЄС після вторгнення в Україну. Читати детальніше (англ.)  

Антилегалізаційні новини

Deutsche Bank AG був змушений сплатив штраф на суму сім мільйонів євро за результатами розслідування німецької прокуратури щодо відмивання коштів для родичів сирійського диктатора Башара аль-Асада. Читати детальніше (англ.)

Центральний банк ОАЕ оштрафував обмінний центр на  5,2 мільйона дирхамів (1,4 мільйона доларів)  за неналежній рівень відповідності закону у сфері ПВК/ФТ. Читати детальніше (англ.)

Центральний банк Нідерландів (DNB) оштрафував Binance, одну з найбільших криптовалютних бірж, на 3,3 мільйона євро (3,35 мільйона доларів) за порушення нідерландських законів у сфері ПВК/ФТ. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

ПФР Мальти (FIUA) опублікував Посібник щодо використання готівки та банківського сектору, метою якого є надання кредитним установам вказівок щодо того, як вони можуть виконувати свої зобов’язання згідно з Положеннями про запобігання відмиванню коштів і фінансуванню тероризму. Читати детальніше (англ.)

FATF опубліковано Звіт «Партнерство у боротьбі з фінансовими злочинами: захист даних, технології та обмін інформацією в приватному секторі». Читати детальніше (англ.)

Консультативний комітет органів бухгалтерського обліку оновив «Керівництво щодо ПВК/ФТ для сектору бухгалтерського обліку 2022». Керівництво допоможе компаніям, пов’язаним з бухгалтерським обліком, виконувати свої зобов’язання щодо нагляду за відмиванням коштів, включаючи належну перевірку клієнтів, ведення обліку та подання повідомлень про підозрілу діяльність. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

У Белфасті (Північна Ірландія) десять осіб було засуджено до позбавлення волі строком від 18 до 32 місяців за організацію схеми відмивання коштів на суму 20 мільйонів фунтів стерлінгів. Читати детальніше (англ.) 

У Великобританії,  чоловіка було засуджено до дев'яти років і семи місяців позбавлення волі за відмивання та контрабанду понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів з Великобританії в Дубай. Читати детальніше (англ.)

У Габоні спеціальним кримінальним судом столиці Лібревіль двох чоловіків засуджено до 12 та 10 років позбавлення волі за звинуваченнями в розтраті та відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

У Сенаті США на розгляд внесено новий законопроект про визнання Росії спонсором тероризму. Читати детальніше (англ.)

У США громадянина Канади було засуджено до довічного позбавлення волі за змову з метою надання підтримки терористичній організації ІДІЛ. Читати детальніше (англ.)

Президент США оголосив про знищення лідера "Аль-Каїди" Аймана аз-Завахірі в результаті удару безпілотника в Афганістані. Читати детальніше (англ.)