Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Квітень 2022 року)

Міжнародні санкції проти російської федерації

 

 

 

 

 

 

Швейцарія заморозила російські кошти та активи на суму близько 7,5 мільярдів швейцарських франків (8,03 мільярда доларів США) у рамках санкцій за вторгнення РФ в Україну. Читати детальніше (англ.)

Генеральна Асамблея ООН призупинила право РФ на членство у Раді ООН з прав людини після гучних обвинувачень у звірствах російських солдатів під час війни в Україні. Читати детальніше (англ.)

Відповідно до європейських санкцій проти РФ, Бельгія заблокувала російські фінансові операції на 196,4 мільярда євро, а також заморожено активи на суму 2,7 мільярда євро 877 фізичних та 62 юридичних осіб, які визначені у списку фінансових санкцій Європейського Союзу. Читати детальніше (англ.)

Каймановими островами з початку вторгнення РФ в Україну заморожено російські активи на суму 7,3 мільярда доларів США. Читати детальніше (англ.)

Антилегалізаційні новини

ПФР Канади (FINTRAC) оштрафовано Laurentian Bank на 486 750 доларів США за порушення законодавства у сфері ПВК у зв’язку з неподанням повідомлень про підозрілі операції. Читати детальніше (англ.)

ПФР США (FinCEN) оштрафовано A&S World Trading, Inc. на 275 000 доларів США за порушення Закону про банківську таємницю та підзаконних нормативно-правових актів. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

За підсумками засідання міністрів країн-членів FATF, опубліковано Стратегічне бачення майбутнього глобальної мережі. Читати детальніше (англ.)

ПФР Австралії (AUSTRAC) опубліковано Посібник з фінансових злочинів – Запобігання злочинному зловживанню цифровими валютами. Читати детальніше (англ.)

FATF опубліковано Звіт про стан ефективності та відповідності стандартам FATF. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

Судом Східного округу Техасу (США) чоловіка було засуджено до 46 місяців позбавлення волі за участь у змові з метою відмивання криптовалют. Читати детальніше (англ.)

Окружним судом США по округу Південна Дакота чоловіка засуджено до 262 місяців позбавлення волі за участь у шахрайстві, відмиванні коштів та перешкоджанню правосуддю, з подальшим звільнення під наглядом на три роки, відшкодуванням майже 11 мільйонів доларів США і конфіскацією майна. Читати детальніше (англ.)

Кримінальним судом Дубаї (ОАЕ) чотири особи було засуджено до 2 років позбавлення волі та вісім осіб до 1 року позбавлення волі за організацію схеми з відмивання коштів на суму близько 50 мільйонів доларів США. Читати детальніше (англ.)

Судом Південного округу Каліфорнії (США) трьох чоловіків було засуджено до 46, 33 і 18 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та відшкодуванням, за участь у шахрайській схемі з відмивання коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

Окружним судом США Північного округу Алабами жінку було засуджено 90 місяців позбавлення волі та 10 років нагляду після звільнення за приховування передачі коштів для надання матеріальної допомоги Аль-Каїді. Читати детальніше (англ.)

Судом Пакистану засуджено Хафіза Саїда, засновника терористичного угрупування Lashkar-e-Taiba (LeT), до 31 року позбавлення волі за обвинуваченням у фінансуванні тероризму. Читати детальніше (англ.)