Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Червень 2023 року)

Міжнародні санкції проти російської федерації

 

 

Рада ЄС ухвалила 11-й пакет санкцій проти Росії. Цей пакет забезпечить ще більш ефективне застосування та імплементацію санкцій ЄС проти Росії з урахуванням досвіду їх впровадження у минулому році. Читати детальніше (англ.)

Швейцарія розширила санкційні списки щодо російської федерації, приєднавшись до 11-го пакету санкцій ЄС. Читати детальніше (англ.)

Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш звинуватив Росію в убивстві 136 дітей в Україні у 2022 році, додавши російські збройні сили до «списку ганьби». Читати детальніше (англ.)

Канада запровадила додаткові санкції проти 24 фізичних та 17 юридичних осіб в Україні у рамках Положення про спеціальні економічні заходи (Україна). Ці нові заходи є прямою відповіддю на спроби рф знищити культурні об’єкти, інституції та ідентичність України. Читати детальніше (англ.)

Британський уряд ухвалив закон, який дозволяє зберігати санкції проти рф, заморожуючи її активи доти, доки вона не виплатить Україні компенсацію за вторгнення. Читати детальніше (англ.)

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти чотирьох компаній та однієї фізичної особи, пов’язаних з агресивною російською військовою групою ПВК «Вагнер» (Wagner Group) та її засновником і власником Євгенієм Пригожиним. Читати детальніше (англ.)

Новий закон, запроваджений 29 червня урядом Великої Британії, заборонить британським юристам консультувати російські компанії в певних ділових угодах, що позбавить рф можливості зміцнювати військовий бюджет країни та економічної вигоди від провідної юридичної експертизи Великої Британії у світі.?Читати детальніше (англ.)

Антилегалізаційні новини

 

 

Мальтійський “цифровий банк” Papaya Limited було оштрафовано Підрозділом аналізу фінансової розвідки Республіки Мальта на суму 279 000 євро за порушення правил боротьби з відмиванням коштів. Читати детальніше (англ.)

Центральний банк Сінгапуру оштрафував кредитні установи Citibank, DBS (DBSM.SI) та OCBC (OCBC.SI), а також страхову компанію Swiss Life (SLHN.S) на загальну суму 3,8 млн. сінгапурських доларів (2,83 млн. доларів США) за порушення вимог у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Читати детальніше (англ.)

Управління з фінансових ринків Нової Зеландії оштрафувало на 900 000 доларів США новозеландську філію сінгапурського онлайн-брокера акцій за порушення законів про боротьбу з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

 

 

FATF опублікувала Результати Пленарного засідання 21-23 червня 2023 року. Читати детальніше (англ.)

FATF опублікувала звіт “Віртуальні активи: Цільове оновлення щодо імплементації стандартів FATF стосовно віртуальних активів та постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів”, що є четвертим оглядом поточного стану впровадження Стандартів FATF у сфері віртуальних активів. Читати детальніше (англ.)

Центральний банк Багамських островів опублікував методичні рекомендації щодо проведення оцінки ризиків відмивання коштів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення. Читати детальніше (англ.)

Комісія з азартних ігор Сполученого Королівства опублікувала оновлене Керівництво з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

 

 

Міністерство юстиції США оголосило про винесення вироку понад трьом десяткам осіб за участь у “масштабній операції з шахрайства та відмивання коштів”, що включала романтичні афери та пенсійні махінації на суму понад 30 мільйонів доларів США. Читати детальніше (англ.)

У Саудівській Аравії чоловіка було засуджено до чотирьох років позбавлення волі за обвинуваченнями у відмиванні коштів, з конфіскацією чотирьох кілограм золотих прикрас, які були вилучені у правопорушника. Читати детальніше (англ.)

У США чоловіка було засуджено до 35 років позбавлення волі за обвинуваченнями у змові з метою зберігання та розповсюдження наркотичних речовин, відмивання коштів, а також зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. Читати детальніше (англ.)

Верховний суд Федеративної Республіки Бразилія засудив колишнього президента Фернанду Коллора де Мелло до 8 років і 10 місяців позбавлення волі після того, як його визнали винним у корупції та відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

 

 

У Сполученому Королівстві чоловіка було засуджено до шести років позбавлення волі за обвинуваченням у плануванні терористичного акту, спрямованого на поліцію та військових. Читати детальніше (англ.)

У США бойовика ІДІЛу було засуджено до 14 років позбавлення волі за попередніми обвинуваченнями у наданні матеріальної підтримки та участі у терористичному угрупуванні. Читати детальніше (англ.)