Інформаційне агентство AML Intelligence опублікувало статтю Голови Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського

Інформаційне агентство AML Intelligence опублікувало статтю Голови Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського «OPINION: Why Russia’s financing of terror and corruption mean it should go on FATF’s ‘blacklist’ this month – by the Head of Ukraine’s FIU».

У вказаній статті Голова Державної служби фінансового моніторингу України детально поінформував світову спільноту про факти, які вказують на те, що росія не змінила свою поведінку після призупинення членства в FATF, а, навпаки, активізувала свої дії з підриву глобальної фінансової безпеки та спільних зусиль з протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Значна увага приділена ризикам для глобальної фінансової безпеки, які породжує росія. Ці ризики є багатогранними та виходять далеко за межі України: від фінансування терористичних організацій, що діють в Африці, експорту корупції в західні установи, до використання криптовалюти для відмивання коштів та фінансування незаконної діяльності.

У статті також висвітлено сподівання, що, враховуючи значний досвід FATF та її здатність вирішувати складні проблеми ПВК/ФТ/ФРЗМЗ на основі довіри та взаємної поваги міжнародної спільноти, будь-які подальші прийняті  рішення будуть спрямовані на повернення миру, безпеки та обмеження здатності зловмисників проникати й отруювати глобальну фінансову систему.

Зазначена публікація є актуальною в контексті Пленарного засідання FATF, що відбудеться в м. Париж (Франція) наступного тижня.

З повним текстом статті можна ознайомитись на сайті агентства AML Intelligence: http://surl.li/icbcm

___________________________________________________________