FATF вносить зміни до міжнародних Стандартів у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в частині віртуальних активів

На черговому Пленарному засіданні FATF, що відбулось в період 17-19 жовтня п.р. були затверджені зміни до 40 Рекомендацій FATF, а саме:
Рекомендація 15 (Нові технології) зазнала змін шляхом включення нового абзацу, що стосується врегулювання питання надавачів послуг з віртуальних активів в контексті здійснення ними запобіжних заходів у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (ПВК/ФТ);
Глосарій доповнився двома новими поняттями «віртуальний актив» та «надавач послуг з віртуальних активів».
Зазначені зміни, мають на меті забезпечити управління та зменшення ризиків, що виникають у зв’язку з використання віртуальних активів. Крім того, країни повинні забезпечити, щоб надавачі послуг з віртуальних активів регулювалися для цілей ПВК/ФТ, ліцензувалися чи реєструвалися та були предметом ефективних систем для здійснення моніторингу та забезпечення відповідності заходам, передбаченим Рекомендаціями FATF.
З оновленою редакцією Стандартів FATF можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність» - «Міжнародне співробітництво»/«Міжнародні стандарти»/«Стандарти FATF».

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua