Держфінмоніторинг продовжує успішне виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Керівництво Державної служби фінансового моніторингу України бере участь у конференції присвяченій підсумкам виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом у 2019 році, а також пріоритетам на 2020 рік.

Державна служба фінансового моніторингу України, будучи виконавцем Плану дій із виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом активно долучається до заходів із його реалізації.

Внаслідок злагодженої роботи Держфінмоніторингу та інших учасників системи протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму продемонстровано прогрес у цій сфері, а саме:

6 грудня 2019 року Парламентом прийнято нову редакцію антилегалізаційного Закону, який вступає в силу 28 квітня поточного року;

у грудні минулого року було презентовано результати проведення 2-ої Національної оцінки ризиків, затверджено відповідний звіт, який доведено до відома усіх учасників системи, а також громадськості.

Станом на сьогодні Держфінмоніторингом підготовлено проект розпорядження Уряду про схвалення Стратегії розвитку системи антилегалізаційного стримування на період до 2022 року.

Зазначений проект є логічним продовженням заходів, які потрібно вжити усім учасникам системи з метою вдосконалення діючих механізмів, а також усунення ризиків, виявлених за результатами проведення 2-ої Національної оцінки ризиків.

Як зазначив Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський: «Курс на європейську інтеграцію залишається незмінним для нашої роботи. І Держфінмоніторинг продовжуватиме вживати усіх заходів з метою приведення українського законодавства у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму до європейських стандартів».

____________________________________