Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Вересень 2022 року)

Міжнародні санкції проти російської федерації

 

 

Велика Британія оголосила про 92 санкції у відповідь на проведення російським режимом фіктивних референдумів у 4 областях України. Читати детальніше (англ.)

США оголосили про нові економічні санкції проти сотень російських високопосадовців та організацій у відповідь на незаконну анексію чотирьох регіонів України. Читати детальніше (англ.)

ЄС продовжив ще на шість місяців санкції щодо заборони на поїздки та заморожування активів фізичних та юридичних осіб, «відповідальних» за війну Росії проти України. Читати детальніше (англ.)

Антилегалізаційні новини

Центральний банк Ірландії оштрафував Danske Bank на 1,82 млн євро за порушення у частині моніторингу транзакцій у його системах протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму. Читати детальніше (англ.)

У Великій Британії букмекерську контору Betfred оштрафовано майже на 2,9 мільйона фунтів стерлінгів за порушення контролю за відмиванням коштів після того, як вона прийняла десятки тисяч фунтів стерлінгів від гравців без належної перевірки безпеки. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

Європейська асоціація азартних ігор та ставок (EGBA) опублікувала перші в історії загальноєвропейські рекомендації щодо саморегулювання, спрямовані на посилення зусиль європейських операторів азартних ігор у сфері боротьби з відмиванням коштів. Читати детальніше (англ.)

Егмонтська група підрозділів фінансової розвідки опублікувала звіт щодо Співпраці ПФР та FinTech і типології та ризики, пов’язані з сферою кіберзлочинністі. Читати детальніше (англ.)

Базельський інститут урядування опублікував звіт щодо відмивання коштів через індустрію азартних ігор. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

У США чоловіка та жінку було засуджено до 48 та 18 місяців позбавлення волі за звинуваченнями в організації схеми з відмивання коштів. Читати детальніше (англ.)

У Саудівській Аравії шість осіб було засуджено до 10 років позбавлення волі та сплати 200 млн. саудівських ріялів за звинуваченнями у відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

У США чоловіка було засуджено до 48 місяців позбавлення волі за звинуваченнями у мережевому шахрайстві та відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

У Великій Британії чоловіка було засуджено до 7 років позбавлення волі за звинуваченням у наданні фінансової допомоги терористичній організації. Читати детальніше (англ.)

У Франції двох чоловіків було засуджено до 2 та 3 років позбавлення волі за звинуваченнями у наданні фінансової допомоги терористичній організації Хаят Тахрір Аль-Шам. Читати детальніше (англ.)