Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Листопад 2021 року)

Антилегалізаційні новини

Орган регулювання банківського сектору Гонконгу оштрафував чотири банки на суму 5.67 мільйонів доларів США за порушення законодавства у сфері ПВК/ФТ, зокрема, недотримання вимог щодо належної перевірки клієнтів. Читати детальніше (англ.)

Юридичні особи, зареєстровані відповідно до законодавства Сейшельських островів, повинні до січня 2022 року подати інформацію про бенефіціарних власників до реєстру через портал на вебсайті Підрозділу фінансової розвідки. Читати детальніше (англ.)

Підрозділ фінансової розвідки Центрального банку Шри-Ланки оштрафував один банк та дві фінансові установи за порушення законодавства у сфері ПВК/ФТ, зокрема, недотримання вимог щодо належної перевірки клієнтів. Читати детальніше (англ.)

Сенатом Республіки Казахстан прийнято новий закон, який поширює вимоги у сфері ПВК на суб’єктів, діяльність яких пов’язана з віртуальними активами та криптоторгівлею. Читати детальніше (англ.)

Органом регулювання банківського сектору Латвійської Республіки оштрафовано AS PrivatBank на суму близько 750 тисяч євро за порушення вимог щодо ПВК/ФТ. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

FATF опубліковано річний звіт 2020-2021, в якому представлені досягнення FATF за перший рік під головуванням ФРН. Читати детальніше (англ.)

Центральний банк ОАЕ опублікував нове керівництво щодо ПВК/ФТ для ліцензованих фінансових установ, які надають фінансові послуги суб’єктам господарювання, у діяльності яких широко використовуються готівкові кошти. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

В Онтаріо (США) чоловіка було засуджено до трьох років позбавлення волі за обвинуваченням у створенні та функціонуванні неліцензованого обміну валют на суму близько 13 мільйонів доларів США у біткойнах і готівці та відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

Колишнього професора Університету Маямі (США) – відомого експерта з питань злочинності та корупції в Латинській Америці було засуджено до шести місяців позбавлення волі за відмивання коштів. Читати детальніше (англ.)

У Ноксвілі (США) чоловіка було засуджено до 46 місяців позбавлення волі та подальшим іспитовим строком тривалістю 1 рік за обвинуваченнями в електронному шахрайстві та відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

У Ченнаї (Республіка Індія) спеціальним судом чоловіка було засуджено до 7 років позбавлення волі за обвинуваченням у відмиванні коштів на суму близько 3 мільйонів доларів США. Читати детальніше (англ.)

У Техасі (США) чоловіка було засуджено до 110 місяців позбавлення волі за обвинуваченням в електронному шахрайстві та у відмиванні коштів на суму більш ніж 1.6 мільйона доларів США в рамках програми з надання допомоги у зв’язку з респіраторною хворобою COVID-19. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

У Державі Ізраїль жінку було засуджено до 13 місяців позбавлення волі та сплати штрафу у розмірі 16 тисяч доларів США у рамках угоди про визнання вини за фінансування терористичної групи «Народний фронт визволення Палестини». Читати детальніше (англ.)

У США чоловіка було засуджено до 200 місяців (16 з половиною років) позбавлення волі за спробу надати матеріальну підтримку та ресурси терористичним організаціям ІДІЛ та Фронту ан-Нусра. Читати детальніше (англ.)