Дайджест актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Грудень 2021 року)

Антилегалізаційні новини

Комісія з розслідування фінансових злочинів Республіки Туреччина (MASAK) оштрафувала Турецький філіал біржі криптовалют Binance на 8 мільйонів лір (близько $750,000) за порушення Закону про Запобігання відмиванню доходів одержаних злочинним шляхом. Читати детальніше (англ.)

Орган нагляду Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії оштрафував банк HSBC на 63.95 мільйони фунтів стерлінгів (85.16 мільйони доларів США) за порушення у процесах щодо запобігання відмиванню коштів. Читати детальніше (англ.)

Служба по боротьбі з фінансовими злочинами Сполучених Штатів Америки (FinCEN) оштрафувала CommunityBank у Техасі на 8 мільйонів доларів за умисне порушення законодавства у сфері протидії відмиванню доходів. Читати детальніше (англ.)

Суд Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії оштрафував банк NatWest на 265 мільйонів фунтів стерлінгів за порушення у запобіганні відмиванню коштів на суму майже в 400 мільйонів фунтів стерлінгів. Читати детальніше (англ.)

Центральний Банк Кіпру оштрафував Кіпрський банк (найбільший надавач послуг позик) на €790,000 за порушення норм Закону про протидію відмиванню коштів та директив Центробанку Кіпру. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

Опубліковано спільний звіт МВФ та Світового банку щодо проекту базису та методології для оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму стосовно грошових переказів. Читати детальніше (англ.)

Орган нагляду за сектором фінансових ринків Нової Зеландії опублікував звіт щодо Оцінки ризиків у своєму секторі щоб підвищити розуміння СПФМ щодо найбільш релевантних ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

Поліція Республіки Туреччина заарештувала 40 осіб за звинуваченням у відмиванні коштів на суму близько 10 мільйонів доларів США, використовуючи платформу для онлайн-трансляцій Twitch. Читати детальніше (англ.)

У США колишнього спеціального агента Управління по боротьбі з наркотиками засуджено до більш ніж 12 років позбавлення волі за організацію схеми з відмивання коштів та шахрайство під час служби в Управлінні. Читати детальніше (англ.)

Судом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії двох осіб було засуджено до 16 та 17 років позбавлення волі за організацію схеми відмивання коштів на суму 70 мільйонів фунтів стерлінгів. Читати детальніше (англ.)

У США чоловіка було засуджено до 3 років позбавлення волі за звинуваченнями у мережевому і банківському шахрайстві та відмиванні коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

У Південній Кореї чоловіка було засуджено до 11 років та 6 місяців позбавлення волі за надання фінансової підтримки терористичному угрупуванню, розташованому у Сирії. Читати детальніше (англ.)

У Індонезії суд засудив чоловіка до довічного позбавлення волі за звинуваченнями у організації терористичного акту, в якому загинуло 22 людини. Читати детальніше (англ.)