Digest актуальних новин світу в сфері ПВК/ФТ (Квітень 2021 року)

Зміни в законодавстві

FinCEN розпочато процес регулювання нових вимог до звітування про бенефіціарну власність. Читати детальніше (англ.)

Уряд Великобританії опублікував зміни до положення про відмивання коштів та фінансування тероризму стосовно країн з високим ризиком. Читати детальніше (англ.)

Банк ABN AMRO погодився виплатити штраф у розмірі 480 мільйонів євро в рамках досудового врегулювання спору за порушення законодавства Нідерландів у сфері ПВК/ФТ. Читати детальніше (англ.)

Відділення швейцарського приватного банку в Республіці Сингапур, оштрафовано на 1 мільйон доларів за невиконання заходів у сфері ПВК/ФТ. Читати детальніше (англ.)

Типології, керівництва, звіти

Команда ECOFEL представила першу частину Медіа інструментів ПФР під назвою "Вступ до комунікації ПФР". Читати детальніше (англ.)

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла Резолюцію 2365 (2021) та відповідну Рекомендацію 2195 (2021) “Нагальна потреба в посиленні підрозділів фінансової розвідки - Більш ефективні інструменти, необхідні для впровадження конфіскації незаконних активів”. Читати детальніше (англ.)

FATF опубліковано звіт про взаємну оцінку системи ПВК/ФТ Нової Зеландії. Читати детальніше (англ.)

Кримінальні новини в сфері протидії відмиванню коштів

П'ятьом особам у США пред’явлено обвинувачення в організації шахрайських схем з цінними паперами, відмиванні коштів та вчиненні інших злочинів. Читати детальніше (англ.)

Директора компанії в Уельсі (Сполучене Королівство) заарештовано за обвинуваченням у відмиванні коштів, після того, як на його банківський рахунок було зараховано 200 тисяч фунтів стерлінгів через фішинг-повідомлення. Читати детальніше (англ.)

Адвокат у Північному Техасі (США) обвинувачується у організації схеми відмивання коштів, отриманих від продажу наркотиків. Читати детальніше (англ.)

Колишній міністр промисловості та обраний депутат парламенту Барбадосу був засуджений до двох років позбавлення волі за участь у схемі відмивання хабарів, отриманих від барбадоської страхової компанії, через банківські рахунки в Нью-Йорку. Читати детальніше (англ.)

Регіональна служба поліції Халтона (Канада) завершила розслідування високоорганізованої та комплексної мережі, пов’язаної з торгівлею наркотиками, контрабандою та відмиванням коштів. Читати детальніше (англ.)

Боротьба з фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

Пакистанський Антитерористичний суд засудив п'ятьох осіб, що керували організацією "Джамаат-уд-Дава", заснованою за фінансової підтримки Усами бен Ладена, до дев'яти років позбавлення волі за обвинуваченням у фінансуванні тероризму. Читати детальніше (англ.)

Дванадцять осіб були засуджені до довічного позбавлення волі в Республіці Індія за терористичну діяльність – придбання мобільних SIM-карт через підроблені документи, збір коштів на користь джихаду, надання притулку терористам та участь у влаштування вибухів. Читати детальніше (англ.)

Судом Турецької Республіки члена Аль-Каїди французького походження, якого розшукував Інтерпол, було засуджено до 3 років позбавлення волі за участь у збройному терористичному угрупованні. Читати детальніше (англ.)